Tanntråd

Hvorfor bruke tanntråd?

Tanntråd er et av de beste hjelpemidlene vi har som effektivt renser mellomrommet mellom tennene –
for de med store mellomrom vil vi anbefale fine mellomromskoster (interdentalbørster, eller lignende), som føres lett ut og inn i tannluken.

Du kan bruke en vanlig tanntråd eller en av de nye tanntrådholderene som finnes på markedet.

Dersom du synes det er vanskelig og tungvint å bruke tradisjonell tanntråd, anbefaler vi Jordan Miracle.  Jordan Miracle er et tanntrådsystem som gjør det enkelt å bruke tanntråd. Miracle består av et langt skaft og løse refillhoder med tanntråd. Med refillhodene kan du raskt og enkelt skifte tråd. Det lange skaftet gjør det lettere å bruke tanntråd, og til å komme til mellom tennene. Skaftet er enkelt å håndtere. Tråden styres på plass og ned mellom tennene ved hjelp av tungen og tennene. I og med at man kan styre Miracle ved hjelp av tungen og tennene, er Miracle også velegnet for personer med redusert førlighet i armer/hender og for barn som ennå ikke har utviklet full motorikk.

Se bildet til høyre:  tanntråd1Før tanntråden forsiktig inn mellom to tenner, legg deretter tråden mot en av tennene – legg litt press mot tannen og skyv tråden opp og ned i tannkjøttlommen, helt til du møter motstand.  Gjenta deretter på den andre tannen i mellomrommet. Skyll tanntråden med vann av og til.

Med en tanntrådholder bruker du samme framgangsmåte.  Det går enklere hvis du bruker tennene til å bite tråden ned mellom tennene, da kan du lettere styre at tråden ikke skader tannkjøttet.