Blør tannkjøttet?

Hvis tannkjøttet blør…

Hvis du merker at tannkjøttet ditt blør etter tannpuss/tanntrådbruk er det et tegn på tannkjøttsbetennelse (gingivitt).  Betennelsen kommer når belegg og tannstein (som kan inneholde mye bakterier) får ligge på tennene for lenge.
Dyptliggende belegg som har festet seg kan som regel bare fjernes av tannpleier/tannlege – ta kontakt for en grundig puss og rens.

Det som skjer når man over lang tid går med betennelse i tannkjøttet (gingivitt) er at betennelsen går over på støtteapparatet til tennene, eller lettere forklart – det angriper benet som tennene står i.
Når dette skjer vil man over tid merke at det blir dypere tannkjøttlommer rundt tennene, det blir en større overflate å holde ren og man vil  kanskje merke en vondt lukt/smak i munnen.  Over tid vil tennene merkbart løsne og bli bevegelige – da har prosessen gått så langt at den ikke mer er reversibel (kan ikke omgjøres).

Vi gjør alt vi kan for å legge forholdene til rette for at du kan passe på tennene dine, det hjelper ikke å få tennene pusset grundig bare når du går til tannlegen – men vi kan legge forholdene til rette slik at du har et godt grunnlag å jobbe med.  Det er du som må gjøre jobben!

Disse bildene viser effekten av omstilling fra dårlig til grundig tannpuss!  Tidsforskjell 2 uker!

Bilde 1: Gingivitt                                                         Bilde 2: Normalt tannkjøtt